Logo YouTube

Help jezelf en anderen te beschermen – Ingesproken door Ingeborg

Deze video is ingesproken door Ingeborg, de oorspronkelijke video die door FOD Volksgezondheid was gepubliceerd over het coronavirus, was zonder geluid.

Een gebarentolk brengt aan de hand van Vlaamse Gebarentaal de info in beeld, en de video is onKnop naar de info: dertiteld. Voor personen met een visuele beperking is deze info niet toegankelijk. Vandaar dat het initiatief is genomen om deze video in te spreken.

Af en toe valt er een stilte , wacht even af, als de volgende ondertiteling verschijnt wordt er verder gelezen. Op deze manier is deze video nu toegankelijk voor iedereen.

HELP JEZELF EN ANDEREN TE BESCHERMEN – INGESPROKEN DOOR INGEBORG

Hoe moet je jezelf helpen en anderen te beschermen tegen het coronavirus?

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, vraagt de FOD Volksgezondheid aan iedereen om de hygiënemaatregelen strikt toe te passen.

Naast aandacht voor je eigen gezondheid en persoonlijke hygiëne, kan je ook verschillende tips toepassen die je contact met anderen beperken. Zo verlicht je het werk van dokters en ziekenhuizen en help je mee om kwetsbare personen te beschermen.

Vermijd volgende zaken

Vermijd contact met mensen die zichtbaar ziek zijn.

Vermijd om handen te geven, te kussen of te knuffelen als je iemand begroet.

Wees aandachtig voor risicogroepen

  • personen ouder dan 65 jaar
  • diabetici
  • personen met hart-, long- of nieraandoeningen
  • personen met een verzwakt immuunsysteem
  • … Kinderen worden niet ernstig ziek van het coronavirus, maar kunnen het wel makkelijk verspreiden. Contact tussen kinderen en ouderen is dus af te raden.

Waar je kan hou je voldoende afstand van andere personen. Plaatsen waar veel personen samenkomen , in een kleine ruimte voor lange tijd zijn te vermijden.

Hartelijk dank voor de samenwerking Ingeborg.

Graag zien we je terug voor een volgende video.